Hortense Laborie jest cenioną kucharką, która kultywuje francuskie tradycje kulinarne w słynącym z pasztetów i trufli regionie Périgord. Ku swojemu zaskoczeniu zostaje zatrudniona przez Pałac Elizejski. Nowo wybranemu prezydentowi zależy, by to właśnie ona była jego prywatną szefową kuchni. Pomimo jawnej niechęci okazywanej przez pracujących z Hortense kucharzy ona szybko zdobywa uznanie, lecz musi ciągle walczyć o pozycję.
Catherine Frot
Hortense
Arthur Dupont
Nicolas Bauvois
Jean d'Ormesson
le président de la République
Hippolyte Girardot
David Azoulay
Jean-Marc Roulot
Jean-Marc Luchet
Arly Jover
Mary
Brice Fournier
Pascal Lepiq
Philippe Uchan
Coche-Dury
Laurent Poitrenaux
Jean-Michel Salomé
Roch Leibovici
Olivier Moncoulon
Joe Sheridan
Le photographe John
Hervé Pierre
Perrières