
Hortense Laborie jest cenioną kucharką, która kultywuje francuskie tradycje kulinarne w słynącym z pasztetów i trufli regionie Périgord. Ku swojemu zaskoczeniu zostaje zatrudniona przez Pałac Elizejski. Nowo wybranemu prezydentowi zależy, by to właśnie ona była jego prywatną szefową kuchni. Pomimo jawnej niechęci okazywanej przez pracujących z Hortense kucharzy ona szybko zdobywa uznanie, lecz musi ciągle walczyć o pozycję.

Catherine Frot
Hortense

Arthur Dupont
Nicolas Bauvois

Jean d'Ormesson
le président de la République

Hippolyte Girardot
David Azoulay

Jean-Marc Roulot
Jean-Marc Luchet

Arly Jover
Mary

Brice Fournier
Pascal Lepiq

Philippe Uchan
Coche-Dury

Laurent Poitrenaux
Jean-Michel Salomé

Roch Leibovici
Olivier Moncoulon

Joe Sheridan
Le photographe John

Hervé Pierre
Perrières